Перейти к содержимому






Фотография
- - - - -

Сік апельсиновий

Написано bormann , 10 октября 2013 · 302 Просмотров

Сік апельсиновий

4 апельсини вимити, обдати окропом (щоб зняти віск і прибрати гіркоту), насухо витерти, покласти на 2 години в морозилку, а краще на ніч. Порізати і пропустити через м'ясорубку. Залити масу трьома літрами холодної кип'яченої води, дати настоятися близько 10 хвилин.

Процідити через друшляк (щоб відцідити великі частки), потім процідити через дрібне сито, або через марлю, складену в 5-6 шарів. Якщо цідити відразу через марлю, то великі частки відразу заб'ють отвори і сік важко буде процідити.

У проціджений сік додати ще 6 літрів води, 1 кг цукру і 30 грам лимонної кислоти, все розмішати, розлити в пляшки і дати настоятися близько години. На виході має вийти 9 літрів смачного апельсинового соку.)))

Із віджимків можна зварити варення: додати за смаком цукру й лимонної кислоти, варити в мікрохвильовці під закритою кришкою 15 хв. Вийде апельсинове желе.

  • 0